Tämä on Helsingin yliopiston ja Tilastokeskuksen tuottama kaikille avoin verkkokurssi
KANSANTALOUDEN TILINPITO 5 OP

Kurssilla pääset tutustumaan kansantalouden peruskäsitteisiin, laskentaan sekä tilijärjestelmään ja sen rakenteeseen. Opit muun muassa, mitä ovat tarjonta ja kysyntä, sektoritili, tarjonta- ja käyttötaulukot, hinta- ja volyymilaskelmat, neljännesvuositilinpito ja kausitasoitus. Ymmärrät, miten bruttokansantuote lasketaan ja miten työn tuottavuutta tai hyvinvointia voidaan mitata.

Kurssi on avoin ja maksuton kaikille osallistujille. Mukaan voi tulla joustavasti 15.6.2020 jakso on saanut lisäaikaa 15.8.2020 saakka.

Kirjautuminen kurssille

  • Jos sinulla on Helsingin yliopiston käyttäjätunnus, voit kirjautua kurssille sitä käyttämällä.
  • Jos sinulla on muu HAKA-tunnus, kirjaudu sitä käyttämällä.
  • Jos sinulla on jo aiemmin luotu tunnus Helsingin yliopiston mooc-kursseille, voit kirjautua kurssille sitä käyttämällä.
  • Jos sinulla ei ole mitään edellä mainituista tunnuksista, luo itsellesi tunnus Helsingin yliopiston mooc-kursseille. Lue lisää: Ohjeet tunnuksen luomiseen ja mooc-kurssille kirjautumiseen
  • Voit myös osallistua kurssille vierailijana (as a guest), mutta silloin et voi tehdä kurssin sisältämiä tehtäviä.

Kurssin suorittaminen ja opintopisteet
Kurssi on mahdollista suorittaa 5 opintopisteen laajuisena. Jos haluat suorittaa kurssin ja saada siitä opintosuoritusmerkinnän, ilmoittaudu kurssin päätteeksi Helsingin yliopiston Avoimeen yliopistoon. Saat tätä koskevat tarkemmat ohjeet siinä vaiheessa, kun olet edennyt kurssilla riittävän pitkälle.


Tervetuloa!