MOOC News

Todistus-aktiviteetti uudistuu

Todistus-aktiviteetti uudistuu

by HY Admin -
Number of replies: 0

MOOC-alustalle on lisätty uusi Custom certificate-lisäosa, joka tulee korvaamaan aikaisemmin käytössä olleen Todistus-aktiviteetin. Vanhan todistuksen ylläpito lopetetaan noin puolen vuoden siirtymäajan jälkeen. Tänä aikana kaikki Todistus-aktiviteetit tulee muuntaa uusiksi Custom certificate -todistuksiksi. Custom certificate on monipuolisempi työkalu ja sen avulla on mahdollista toteuttaa tyylikkäitä todistuksia.

MOOC-kurssien todistukset on tarkoitettu epävirallisiksi todistuksiksi, joiden tarkoitus on luoda opiskelijoille positiivista mieltä loppuun saatetun kurssin päätteeksi. Niitä ei ole tarkoitettu virallisiksi suoritusnäytteiksi kurssien rekisteröintiä varten. 

Custom certificate –todistuksissa on mahdollista käyttää Helsingin yliopiston valmista pohjaa, jonka käyttöönotto on helppoa. Ensimmäisenä julkaistaan suomenkielinen todistuspohja, mutta myöhemmin on suunnitelmissa julkaista myös ruotsin- ja englanninkieliset versiot.


Todistus luodaan "Luo oppimisaktiviteetti"-kohdasta valitsemalla "Custom certificate". Anna todistukselle nimi ja paina "Tallenna ja näytä". Oikean yläreunan hammasrattaasta löydät kohdan "Edit certificate", jonka jälkeen voi valita yliopiston todistuspohjan "Load template"–kohdasta. Tämän jälkeen voit vielä muokata todistusta haluamaksesi esim. lisäämällä todistukseen elementin "Teacher name".

Todistuksen myöntämisen voi määritellä "Rajoita pääsy"–asetuksella todistuksen asetuksissa.Kysyttävää uudesta lisäosasta? Ota yhteyttä moodle@helsinki.fi