MOOC News

Näin luot itsellesi tunnukset UniHel MOOCs -alustalle

Näin luot itsellesi tunnukset UniHel MOOCs -alustalle

by HY Admin -
Number of replies: 0

UUDET OHJEET: Apua kirjautumiseen ja tunnusten luontiin

Jotta voit suorittaa Helsingin yliopiston mooc.helsinki.fi -alustan MOOC-kursseja opiskelijana/osallistujana, sinun tulee luoda itsellesi alustalle käyttäjätunnukset. Myös opettajana kursseilla toimivien tulee luoda alustalle käyttäjätunnus. 

Osaa kursseista voi katsella ns. vierailijana myös ilman tunnuksia. Vierailija ei voi suorittaa kurssia tai osallistua tehtävien tekemiseen.


Ohjeet uuden käyttäjätunnuksen luontiin

Valitse etusivun oikeasta ylänurkasta linkki "Kirjaudu". Mikäli etusivin kielenä on englanti ja haluaisit vaihtaa sen suomeksi, voit muuttaa kielivalintaa etusivun alareunan pudotusvalikosta. Alustan kielivaihtoehdot ovat suomi ja englanti.

kirjaudu

Valitsen tämän jälkeen kirjautumislomake-sivulla linkki "Luo tunnukset / kirjaudu vierailijana" sivun alalaidasta. 

kirjautumislomake


Valitse sen jälkeen painike "Luo uusi käyttäjätunnus".

luo tunnus

Täytä tunnusten luontilomake huolellisesti. Voit valita itsellesi haluamasi käyttäjätunnuksen. Salasanassa tulee olla tulee olla vähintään 8 merkkiä, ainakin 1 numero(a), ainakin 1 pientä kirjainta, ainakin 1 ISOA kirjain(ta) ja ainakin 1 erikoismerkki (esim. ! " # € % & / ? + - *).

Tunnukseen tulee liittää sellainen sähköpostiosoite, joka on oikeasti toiminnassa! Alustaa ei voi käyttää ilman sähköpostiosoitetta. Valitse sellainen osoite, jonne haluat esimerkiksi MOOC-kurssin tärkeiden tiedotteiden saapuvan. Samalla sähköpostiosoitteella voi luoda vain yhden käyttäjätunnuksen.

Hyväksy tunnuksen luontilomake valitsemalla "Luo uusi käyttäjätunnus" sivun lopusta. 

Saat näkyviin varmistussivun hyväksytystä luonnista. Saat lomakkeessa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen vahvistusviestin, josta sinun tulee klikata tunnuksen varmistuslinkkiä. Mikäli et vahvista tunnuksesi luontia sähköpostiviestissä saamastasi linkistä, tunnustasi ei tallenneta järjestelmään! Mikäli et löydä sähköpostiviestiä postilaatikostasi, etsithän myös roskapostilaatikon. Viestin lähettäjä on ok-mooc@helsinki.fi / HY Admin. Viestin otsikkona on "mooc.helsinki.fi: tunnuksen vahvistaminen". 

Kun tunnus on em. tavalla luotu ja vahvistettu, voit kirjautua tunnuksellasi mooc.helsinki.fi -alustalle. Avoinna olevat MOOC-kurssit näet etusivulla kategorian "Current MOOCs" alta. 

Avaa haluamasi kurssi ja liity ko. kurssille opiskelijaksi valitsemalla kurssin etusivulta kohta "Kurssityökalut" > "Lisää minut opiskelijaksi tälle kurssille". Mikäli sinulta kysytään tässä yhteydessä kurssiavainta, saat sen kurssin vastuuhenkilöltä. Yleensä kurssiavain ilmoitetaan julkisena suoraan kurssin kuvaustekstissä, jos sellainen on asetettu. 

Tarvittaessa ota yhteyttä kurssin vastuuhenkilöön/opettajaan (alustan ylläpito ei valitettavasti pysty vastaamaan yksittäisen kurssin ilmoittautumiskäytäntöjä koskeviin tiedusteluihin). Yleensä vastaus kysymyksiin löytyy ko. kurssin etusivulta!