Q & A

Questions, answers & other messages about mooc.helsinki.fi platform or the courses can be sent to this forum. You are warmly welcome to participate in the discussion! Note that conversations are public and will be visible to everyone without logging in. For course subjects, please contact the course leaders. If you are buildning a course area contact moodle @ helsinki.fi

mooc-tunnukseni ei toimi

by Olga Honkonen -

Hei,
jostain syystä mooc-tunnukseni ei toimi tietokantojen perusteet ( AYTKT10004) kursilla. Olen vaihatanut juuri salasanan, mutta sekin ei auttanut.
https://mooc.helsinki.fi/ sivuille pääsen kirjautumaan onglemitta.
Voisitteko auttaa?

Todistus Suomalainen metsä -kurssin suorituksesta

by Mikael Rantanen -

Suoritin Suomalainen metsä -kurssin, mutta en tiedä mistä saisin ladattu suoritustodistuksen.

Syksyn 2020 Mooc kurssit

by Anni Vilkko -

Hei, 


Haluaisin suorittaa sivuaineen syksyllä 2020 Helsingin yliopiston MOOC kursseja. Mistä saan tietoa syksyn 2020 MOOC kursseista? 

Ystävällisesti, 

Anni Vilkko

This forum post has been removed

The content of this forum post has been removed and can no longer be accessed.

Käyttäjä tili ja kurssinavigaatio ei käytössä

by Teemu Tolvanen -

Hei,

Pääsen kirjautumaan käyttäjätililleni, mutta sivun yläosassa oleva palkki, jossa "Omat kurssini" on harmaa eikä sitä voi painaa. Kun painan itseni sisään kurssille menemällä etusivua alaspäin, myös kurssin navigointi on muuttunut harmaaksi enkä voi suorittaa kurssia eteenpäin. Mistähän tämä mahtaa johtua?

Kiitos jo etukäteen!

Teemu

Leikki ilmiönä

by Pernilla Hellner -

Hej,

är det möjligt att lämna in sina svar på svenska i denna kurs, Leikki ilmiönä?

Med vänlig hälsning,

Pernilla

Suomalainen metsä

by Kari Makkonen -

Hei,

Ilmeisesti kurssin (Suomalainen metsä) aloitustehtävän hyväksyy, joku kurssin ylläpitävä henkilö? Olen suorittanut kurssin muutoin kokonaan ja odotan enää aloitustehtävän "rekisteröintiä"

En tiedä kuinka usein tehtäviä käydään tarkastamassa, mutte kurssin 100% suoristusta ja suoritus"todistusta" odotellessani, toivottavasti mahdollisimman pian.

yst.terv.

Kari Makkonen

Opintopisteet

by Antti Kupiainen -

Hei,

Saahan näistä MOOC-kursseista opintpisteitä? Monen kurssin yleisissä tiedoissa ei ole opintopisteistä mitään, esimerkiksi "Suomen kieli liikkeessä"-kurssi. Mahtaako jostain pystyä etsimään opintopisteiden perusteella kursseja?

terveisin,

Antti

Tentin tulokset ja opintosuoritus

by Lise-Lotte Uusitalo -

Hei!

Minulla oli helmikuun 19pv. Johdatus yhteiskuntatilastotieteisiin 1 osan tentti. En saanut kaikkiin kysymyksiin oikeaa vastausta tai merkintää mikä meni oikein ja mikä väärin. Kuumeisesti siis pohdin miten tentti meni ja milloin siitä mahtaa tulla suoritusmerkintä weboodiin?


Ystävällisin terveisin,

Lise-Lotte

Kurssitodistus

by Otto Forsman -

Hei! Haluaisin suoritustodistuksen Mooc-kurssista "ekosysteemipalveluiden taloudellinen arvottaminen". Kurssin sivuilla lukee että todistuksen saa "pyydettäessä". Olen laittanut kurssin vastuuhenkilöille asiasta viestiä useamman kerran ilman tulosta.

Halusin siis tietää pitääkö minun lähettää heille jotain tietoja, jotta he saisivat todistukseni paikalle (Sähköpostiosoite, katuosoite, postinumero yms.). Ainakin viimeisimmässä Mooc-kurssissani minun piti lähettää kurssin vastuuhenkilölle jotain tietoja. Vastuuhenkilö vastasi vihdoin, mutta hänen antama viestinsä ei vastannut kysymykseeni lainkaan. Osattaisiinko täällä auttaa?


-Otto Forsman

kurssimaksu

by Virpi Varvikko -

olen avoimessa johdatus johtamiseen mooc kurssilla ja yritän maksaa 75 e maksua mutta en mistään löydä miten se tapahtuu, ilmottautumisen yhteydessä ,se ei ollut pakollinen aikanaa ja silloin oli myös maksujen kohdalla on vanhentuneet päivämäärät. Miten pääsen maksamaan melkein loppuun suoritetun kurssin jotta aikanaan saan myös suoritetodistuksen ? ystävällisin terveisin

Kurssitodistus

by Mari Heinonen -

Hei,


Suoritin kurssin ilmasto.nyt monivalintatehtävät kaikki siten, että on vähintään 70 % oikein, jolloin käsittääkseni jokin todistus pitäisi tulla. On kirjoitettu jotta: saat ladattua itsellesi suoritustodistuksen kurssialustalta.

Mistä suoritustodistuksen voi ladata? En itse löytänyt kohtaa, jossa näin voisi tehdä.


Kurssitodistus

by Annika Viirma -

Hei

Olen suorittanut tutkielman tekijän tideonhankinta - kurssin, mutta en ole saanut todistusta. Mistä sen saisi?


Terv.

Annika Viirma

Kurssin sisältö

by Reetta Lyytinen -

Hola!

Olen omasta mielestäni käynyt materiaalin läpi. Kone kuitenkin näyttää, jotta lähes jokaisesta kokonaisuudesta puuttuu ainakin yksi suorittamaton osio. Kuinka selvitän, mitkä minulta puuttuvat?

red

Kurssitodistus

by Johanna Salmi -

Hei,


Suoritin Suomalainen metsä-kurssin, mutta en saa mistään todistusta suorituksesta. Mistä todistuksen voisi saada ja tulostaa? 

Voisiko sivuasettelua tehostaa?

by Vesa Vilhonen -

Hei,

Nykyinen asettelu tuntuu käyttävän turhan suuria fontteja ja hukkaavan tilaa työpöytäselain-koossa. Ohessa kuvankaappaus 24 tuuman näytöltä, jolla lukijalle olennaista sisältöä näkyy yhden lyhyen kappaleen verran.

Jälkimmäinen kuvankaappaus on esimerkki moodlesta, jossa tilaa on käytetty jo huomattavasti tehokkaammin.


mooc

moodle

How to unenroll from a course

by Annabel Eltvik -

Hello,

I accidentally enrolled in two courses and would want to unenroll from one of them. How is this possible?


Thank you,


Annabel Eltvik

Notifikaatio harjoitusten pisteistä

by Vesa Vilhonen -
Terve,

Olisikohan mahdollista saada sähköpostilla ilmoitus aina kun harjoitukset on pisteytetty? Olisi näppärä nähdä myös kokonaispisteiden tilanne helposti sivuilla ja em. sähköpostissa.

Kirjautuminen kiertotalous kurssille ja miksi tekoälyn perusteet eivät näy mobiiliversiossa?

by Seija Luksua -


Hei


Kiertotalous ilmoittaa, että tarvitsen kurssiavaimen ja kysyin chatista,  pyysi ottamaan eri paikkaan yhteyttä. Sain sieltä liittyä avoimen kurssille, jota kautta saan käyttäjätunnuksen. Olen hieman hämmentynyt ristiin menneistä ohjeista...?


Ystävällisinterveisin Seija Luksua Metropolia AMK (laboratorioanalytiikka)

Enrolment key for Circular.now Mooc course.

by Elba Horta -

I am trying to enroll in Circular.now course but it is asking me for an enrolment key. How do I get one?

Thanks!

Eteneminen ei päivity, vaikka olen tehnyt kaikki tehtävät

by Emma Inkinen -

Moi,


Olen tehnyt kaikki pakolliset tehtävät Tutkielman tekijän tiedonhankinta -kurssilla (osan jopa kahteen kertaan), mutta eteneminen näyttää vain 2/6. Missähän vika? 

Kaksi erillistä ryhmää samalla MOOC:lla, joille pitäisi näkyä hiukan eri tehtäviä

by Elina Viro -

Hei!

Samalla kurssilla mooc.helsinki.fi -ympäristössä on kahdenlaisia opiskelijoita. Toiselta ryhmältä pitäisi saada piilotettua joidenkin viikkojen sisältöjä ja lisättyä taas joitakin tehtäviä niin, ettei muut erehdy tekemään näitä. Onko tämä jollain kikalla mahdollista?


Terkuin Elina

Keskustelualueen ja edistyneen keskustelualueen ero

by Inkeri Sundqvist -

Hei taas!

Olen yrittänyt selvittää itselleni, mikä on keskustelualueen ja edistyneen keskustelualueen keskeinen ero, mutta en löydä moodle-ohjeista edes mainintaan edistyneestä keskustelualueesta. Mistä minun kannattaisi etsiä tätä tietoa?

Kuinka poistaa automaattinen palaute oppitunnilta?

by Inkeri Sundqvist -

Hei!

Tällä kertaa ongelmana on sellainen, että oppitunti-aktiviteetti lisää oman palautteensa opiskelijan valitessa vastausvaihtoehdon, josta saa nolla pistettä (kuvassa automaattinen palaute rengastettu punaisella). Olen laittanut aktiviteetin asetuksista automaattisen palautteen asentoon "ei". Onko olemassa mitään keinoa saada tuota automaattista tekstiä pois.

Ystävällisin terveisin

Inkeri Sundqvist

Attachment Oppitunti.png

Feikkiopiskelijat

by Inkeri Sundqvist -
Hei!

Haluaisin testata vertaispalaute-toimintoa opiskelijan näkökulmasta, mutta tätä varten tarvitisin muutaman feikkiopiskelija. Yhden feikin voin luoda käyttämällä oma gmail-osoitettani, mutta samaan sähköpostiosoitteeseen ei voi rekisteröidä useampia profiileja. Olisiko teillä tällaisia feikkiprofiileja, joita voisin hyödyntää testauksessa?


Ystävällisin terveisin

Inkeri Sundqvist

Competencies

by Inkeri Sundqvist -

Hei!

Mistä puolestaan löytyvät nämä competencies: https://docs.moodle.org/34/en/Competencies?

Ystävällisin terveisin
Inkeri Sundqvist

Edistymisen seuranta -lohko

by Inkeri Sundqvist -

Hei!

Mistä MOOC-alustalla saa edistymisen seuranta -lohkon päälle? Siis tämän: https://docs.moodle.org/3x/fi/Edistymisen_seuranta

Ystävällisin terveisin

Inkeri Sundqvist

H5P essay

by Inkeri Sundqvist -

Hei!

Haluaisin lisätä H5P-lisäosalla essay-toiminnan kurssilleni, mutta saan kuvan mukaisen ilmoituksen. Osaisitteko auttaa?

Ystävällisin terveisin

Inkeri Sundqvist

Attachment H5P essay.png

Monikielinen MOOC

by Maija Mallikas -

Hei!

Olen laatimassa MOOC:ia sekä suomeksi että ruotsiksi. Sain ohjeen, että voin tuottaa sisältöä kahdella kielellä multilanguage content filterin avulla, mikä näyttääkin onnistuvan lukuun ottamatta otsikoita. En keksi, mistä löytyisi user manualin mainitsemat Content and headings tai Apply to -toiminnot. https://docs.moodle.org/34/en/Multi-language_content_filter

Varsinainen kysymykseni on kuitenkin tuo ohjeen mainitsema blugari, joka tekisi usean kielisen sisällön tuottamisesta helpompaa. Miten sen saisi asennettua? Voinko asentaa sen itse omalle kurssilleni vai pitääkö adminin tehdä se koko HY MOOC -alustalle? Blugin siis tämä: https://moodle.org/plugins/filter_multilang2

Tässä kun nyt aloin kysellä, niin voisin kysäistä olisiko teillä mielipidettä siitä, onko kannattavampaa rakentaa erikieliset kurssit samalle alustalle filterin/bluginin avulla vai rakentaa kokonaan erilliset kurssit? Koska en ole itse tehnyt tällaista aikaisemmin, olen hieman epävarma siitä, mikä olisi järkevintä.

Ystävällisin terveisin

Inkeri Sundqvist