När du vill gå med i en av Helsingfors universitets MOOC-kurser som student eller som lärare måste du först skapa en användarprofil eller logga in med din organisations användaruppgifter (Haka-inloggning). Efter det kan du lägga till dig själv på de kurser du vill gå. Vissa av kurserna kan du se som gäst utan att vara inloggad, men som gäst kan du inte avlägga kursen eller delta i uppgifterna.

Du kan byta MOOC-portalens språk i rullgardinsmenyn längst ner på sidan.

Skapa en användarprofil och logga in

Om du inte har användaruppgifter för mooc.helsinki.fi-portalen kan du skapa dem så här:
  1. Fyll först i blanketten. Du hittar den på MOOC-portalens framsida när du klickar på ”Logga in” och ”Starta nu genom att skapa ett nytt konto!”.
  2. Du får ett bekräftelsemeddelande till den e-postadress som du uppgett. Om du inte får ett meddelande, kolla skräpkorgen. Ibland kan det ta en stund före bekräftelsemeddelandet kommer.
  3. I bekräftelsemeddelandet finns en länk – klicka på den.
  4. Dina användaruppgifter bekräftas och du loggas in på portalen.
När du nästa gång loggar in på MOOC klickar du på Logga in på framsidan.

Haka-inloggning

Om du har ett konto hos någon finsk högskola eller något finskt forskningsinstitut kan du logga in med dina användaruppgifter därifrån genom att vid ”Logga in” välja Haka Login. Användaruppgifterna hämtas från din egen organisations system.

Studerande på kursen

  1. Logga in på MOOC-portalen.
  2. I kategorin Pågående MOOC-kurser väljer du den kurs som du vill registrera dig på. Klicka på kursens namn.
  3. Klicka på "Course Dashboard" eller gå direkt till punkt 5.
  4. Klicka på "Registrera mig på den här kursen"
  5. Klicka igen på ”Registrera mig” nere på sidan.
  6. Om du behöver en kursnyckel för att registrera dig på kursen anger du den i rutan och klickar på ”Registrera mig”. Kursnyckeln finns oftast publicerad i kursens beskrivning på MOOC, i annat fall får du den av kursens lärare.

Gäst på kursen

På vissa kurser kan du logga in som gäst utan att ha ett användarkonto. Välj då ”Logga in” och ”Logga in som gästanvändare”. Om kursen har en skild kursnyckel för gästanvändare finns den i vanliga fall i kursens beskrivning på MOOC.

Senast redigerad: onsdag, 15 juli 2020, 16:39